Avantus agerar rådgivare åt Söderbergföretagen vid förvärvet av bilvårdsföretaget SEAB

14-Sep-2017

Avantus, den svenska medlemmen i Oaklins, är stolta över att ha agerat exklusiv finansiell rådgivare åt Söderbergföretagen vid förvärvet av bilvårdsföretaget SEAB

Söderbergföretagen, grundat 1995, är en familjeägd grupp av industri- och handelsbolag med huvudkontor i Malmö. Koncernen, bestående av Nordic Plastics Group, Elisolation, Blinkfyrar, ProVia Vägmärkning, Blink Services, Focus Electronic samt Henjo Plåtteknik, säljer produkter och lösningar till industri-, service- och infrastruktursektorerna. Söderbergföretagen har i och med förvärvet av SEAB en årlig omsättning på över 1 Mdr SEK och 410 anställda.  

SEAB är Nordens största distributör av bilvårdsprodukter med en årlig omsättning om 400 MSEK och 100 anställda. I SEAB-gruppen ingår SEAB och Constant Clean i Sverige, Auto Care i Norge, samt SEAB i Finland och Danmark. Gruppen marknadsför starka varumärken för fordon, hem och garage, bland andra Turtle Wax, WD-40 och Wunderbaum, och är även en ledande leverantör av biltvättsanläggningar. SEAB säljer sina produkter genom grossister och återförsäljare. Huvudkontoret ligger i Sigtuna och övriga verksamheter är baserade i Huddinge, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. 

LÄS PRESSRELEASEN