Oaklins agerar rådgivare då Dormer Pramet, en division inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar USA-baserade Wetmore Tool & Engineering

22-Jan-2019

Oaklins Sweden har tillsammans med Western Reserve Partners, Oaklins medlemsfirma i Cleveland, USA, agerat finansiell rådgivare i samband med att Dormer Pramet, en affärsenhet inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar Wetmore Tool & Engineering, en USA-baserad tillverkare av runda verktyg specialiserade för flygindustrin.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Koncernen har världsledande positioner inom utvalda områden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2017 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 91 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Sedan 1950 har Wetmore Tool & Engineering växt till en ledande tillverkare av borrar med adaptiv skaftteknologi. Bolaget, som har sin bas i Chino, Kalifornien, är specialiserat på verktyg för den handhållna ythålsbearbetning som tillämpas av flertalet globala organisationer inom flygindustrin.

 

Dormer Pramet SE Dormer Pramet SE (299 KB)