Oaklins agerar rådgivare när Naturex förvärvar Swedish Oat Fiber

20-Nov-2017

Oaklins Avantus är stolta över att tillsammans med Oaklins France agerat rådgivare till Naturex i samband med förvärvet av 100 % av aktierna i Swedish Oat Fiber.

Naturex är världsledande inom växtbaserade naturliga ingredienser för livsmedels-, hälso- och kosmetikaindustrin. Naturex produktportfölj omfattar ingredienser som är speciellt framtagna för att skapa naturliga och hälsosamma produkter. Naturex, med huvudkontor i Avignon, har omkring 1 700 anställda och en årlig omsättning om ~4 000 mkr. Naturex är noterat på Euronext Paris.

Swedish Oat Fiber har en ledande internationell marknadsposition som producent av havrebetaglukaner, dietfibrer, havreoljor och havreproteiner för användning inom livsmedels-, hälso-, kosmetika- och djurfoderindustrin. Bolagets huvudkontor och tillverkningsanläggning ligger i Bua utanför Göteborg. Swedish Oat Fiber har omkring 25 anställda och en årlig omsättning om ~110 mkr.
Bland konsumenter ökar medvetenheten om sambandet mellan mat och hälsa och välbefinnande, något som bidragit till förändringar av livsstil och kostvanor. Detta driver en ökad efterfrågan på naturliga, näringsrika, hälsosamma och funktionella livsmedelsprodukter och kosttillskott. Förvärvet av Swedish Oat Fiber bidrar till att stärka Naturex närvaro inom dessa segment.

“Vi är glada och stolta över att få integrera Swedish Oat Fiber, ett ledande bolag inom naturliga havreprodukter och en pionjär inom sitt område, i vår verksamhet. Bolagets erfarna och kompetenta medarbetare har tagit bolaget till en hög nivå som vi hoppas kunna bygga vidare från. Detta förvärv kommer att bidra till att utveckla Naturex verksamhet, och är helt i linje med vår strategi att diversifiera oss till framtidssegment såsom kostfibrer med starka ”health claims” och växtbaserade proteiner”, säger Olivier Rigaud, VD för Naturex.

”Transaktionen visar verkligen på Oaklins styrka inom gränsöverskridande företagsöverlåtelser och ligger helt i linje med våra ledord; Local Presence – Global Reach. Dessutom är hälsosamma livsmedel en av de sektorer där Oaklins har en djup branschkunskap”, säger Sven-Åke Lewin, Partner på Oaklins Avantus.

 

Pressrelease Naturex Pressrelease Naturex (77 KB)