Oaklins Avantus agerar rådgivare när Sandvik Coromant förvärvar Amerikanska Dura-Mill

18-Dec-2018
DEAL FLASH:

Avantus, Oaklins medlemsfirma i Sverige, har tillsammans med Western Reserve Partners, Oaklins medlemsfirma i Cleveland, USA, agerat finansiell rådgivare i samband med att Sandvik Coromant, en affärsenhet inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar Dura-Mill Inc., en familjeägd, USA-baserad tillverkare av högkvalitativa solida hårdmetallpinnfräsar. Förvärvet stärker ytterligare en redan stark position och ett starkt produktsortiment i Nordamerika, primärt inom flygindustrin.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Koncernen har världsledande positioner inom utvalda områden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2017 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 91 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Dura-Mill, ett familjeägt företag i andra generationen, tillverkar högkvalitativa solida pinnfräsar åt kunder inom flyg-, fordons-, energi- och medicinindustrin. Med sin bas i en toppmodern produktionsanläggning i hjärtat av New Yorks ”Tech Valley” erbjuder Dura-Mill optimalt värde och prestanda inom kundspecifika pinnfräsar för skärande bearbetning.

 

 

Sandvik Dura Mill Sandvik Dura Mill (77 KB)