FLYGSTOLEN förvärvas av Otravo

12-Aug-2016

Avantus är stolta över att ha agerat rådgivare till Flygstolen Nordic AB i samband med försäljningen till Otravo Topholding B.V.

Flygstolen Nordic AB, grundat 2004, är en onlineresebyrå med verksamhet under varumärkena Flygstolen och

Tripmonster. Bolaget erbjuder flygbiljetter, tågbiljetter, hotell, hyrbil, event samtrelaterade tjänster till privatkunder i Sverige, Norge och Danmark. Flygstolen fokuserar på att bygga starka varumärken med ledande positioner på den skandinaviska resemarknaden.

Otravo är en ledande onlineresebyrå i Benelux-regionen. Bolaget, med verksamhet under varumärkena

Vliegtickets.nl, WTC.nl, Vliegtarieven.nl och Vliegtickets.be, har under de senaste åren växt kraftigt på dess lokala marknader. För att öka tillväxttakten och expandera internationellt har Otravo inlett ett samarbete med holländska private equity-firman Waterland, nu är majoritetsägare i bolaget.

Genom förvärvet av Flygstolen, som är en av marknadsledarna i Skandinavien, får Otravo en plattform för vidare tillväxt och expansion i norra Europa, samt resurserna att vidareutveckla en paneuropeisk onlineresebyrå med stark marknadsposition.

”Vi strävar efter en ledande position på den europeiska resemarknaden, och söker efter företag inom onlineförsäljning av resor med starka lokala varumärken som kan växa snabbt på sina respektive marknader, precis som Flygstolen”, säger Raymond Vrijenhoek, VD på Otravo. ”Vi vill växa snabbare organiskt, och då krävs resurser vi inte har idag. Otravo bidrar med finansiella resurser samt insikter och kunskap gällande tillväxt, internationell expansion och marknadsföring. De är den perfekta partnern för Flygstolens framtid”, säger Linda Bjernstål, grundare och VD på Flygstolen.


Så här tycker vår kund

”Avantus och M&A International har, genom god branschsinsikt, sin vana att verka internationellt, samt med stort engagemang, spelat en avgörande roll genom hela försäljningsprocessen. Inte minst visade de prov på förmåga att identifiera rätt internationella köpare i en konkurrensutsatt process.”, fortsätter Linda Bjernstål.

Kontaktpersoner på Avantus


Photo of Adel Koubaa

ADEL
KOUBAA

Managing Partner

Läs profil

Photo of Lars Gustafsson

LARS
GUSTAFSSON

Senior Associate

Läs profil