Avantus agerar rådgivare när Svea Ekonomi AB förvärvar Maksuturva

17-May-2018

Avantus, den svenska medlemmen i Oaklins, är stolta över att ha agerat exklusiv rådgivare till Svea Ekonomi i samband med förvärvet av 90% av aktierna i Maksuturva Group AB och Maksuturva ICT Services AB (tillsammans ”Maksuturva”).

Svea Ekonomi-koncernen är en finansiell företagsgrupp som erbjuder administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Förutom traditionella tjänster som fakturaservice, factoring, fakturaköp, kreditinformation och inkasso satsar bolaget även stort på att tillgodose behovet av smarta betallösningar för e-handel, mobil och butik, samt erbjuder in- och utlåning till privatpersoner. Svea Ekonomis verksamhet bedrivs i flertalet europeiska länder.

Maksuturva är ett finskt betalningsinstitut som är specialiserat på intelligenta betalningslösningar på webben. Bolaget erbjuder lätthanterliga betallösningar för nätbutiker med verksamhet såväl i Finland som i andra länder. Bland dess kunder finns bland annat Finlands Olympiska kommitté, Zalando, Neste, Holiday Club, Reima och Kotipizza.

 


SÅ HÄR TYCKER VÅR KUND

”Avantus har genom sitt engagemang och sin goda branschinsikt spelat en avgörande roll genom hela transaktionsprocessen. Vi är mycket nöjda med samarbetet och det hårda arbete Avantus har bidragit med för att stärka Sveas organisation och värde”, säger Lennart Ågren VD Svea Ekonomi AB.
KONTAKTPERSON PÅ AVANTUS


Photo of Adel Koubaa

ADEL
KOUBAA

Managing Partner

Läs profil