Avantus rådgivare när holländska Imtech förvärvar Qbranch

01-Sep-2011

Avantus Corporate Finance är stolta över att ha medverkat som rådgivare till Imtech i samband med förvärvet av Qbranch som nordisk plattform för en fortsatt satsning inom ICT-området.

Imtech N.V., med cirka 27 000 anställda och en omsättning på cirka 4,5 miljarder euro, är en av Europas ledande leverantörer av tekniska installationer och service inom bl.a. el, VVS, ventilation, industri- och fastighetsautomation samt ICT (Information and Communication Technology).

Imtech är noterat på Euro nextbörsen i Amsterdam och har, genom förvärven av NVS, NEA och Sydtotal, under de tre senaste åren byggt upp en marknadsledande position i Norden inom bl.a. el, VVS och ventilation. Förvärvet av Qbranch är ett första steg i Imtechs ambition att bli en komplett leverantör i Norden inom samtliga sina kärnområden.

Med Qbranch som bas är målsättningen nu att bygga en ledande position även inom ICT på denna marknad.
Qbranch, som grundades 1993, är ett IT-sourcingföretag med därtill hörande tjänster med fokus på medelstora företag med 100 - 3000 anställda. Qbranch tar ansvar för hela eller delar av kundernas IT med uppdraget att få kundernas IT att fungera dygnet runt, året om. Sedan starten har Qbranch haft en mycket positiv utveckling och expanderat i snabb takt med god lönsamhet. Idag har företaget en stark marknadsposition inom sin nisch och är huvudleverantör av IT-supporttjänster till flera välkända företag. Qbranch är etablerat i Stockholm, Göteborg och Malmö med ca 480 medarbetare.

 

Kontaktpersoner på Avantus

Photo of Sven-ke Lewin

SVEN-ÅKE
LEWIN

Partner

Läs profil