Oaklins Avantus agerar rådgivare åt VoltAir System AB vid försäljningen till Volution Group plc

30-May-2017

Avantus, den svenska medlemmen i Oaklins, är stolta över att ha agerat exklusiv finansiell rådgivare åt VoltAir System vid försäljningen till brittiska Volution Group.

VoltAir System är en Torsby-baserad svensk tillverkare av centraliserade, värmeåtervinnande ventilationssystem för användning i bostäder och kommersiella fastigheter. Bolaget utvecklar, producerar och säljer energieffektiva luftbehandlingsaggregat baserad på egenutvecklad teknik och under eget varumärke. Systemen som tillhandahålls levereras färdigmonterade eller byggs på plats, och har ett gott anseende vad gäller hög energieffektivitet, låga underhållskostnader samt lång livstid.

Volution Group är en ledande leverantör av ventilationsprodukter till byggmarknaderna för bostäder och kommersiella fastigheter i Storbritannien, Norden och Centraleuropa. Koncernen är strukturerad i två affärsområden: Ventilationsgruppen som består av 12 ledande varumärken, samt OEM-enheten som levererar motorer och fläktar till tillverkare av värme- och ventilationsprodukter.

Genom förvärvet av VoltAir System får Volution Group tillgång till en plattform för tillväxt på Nordens nybyggnationsmarknad samt förstärker sin ambition att bli en ledande leverantör av ventilationsprodukter i regionen.Så här tycker vår kund

“Genom sin goda branschinsikt och sitt engagemang har Avantus spelat en avgörande roll genom hela transaktionen som resulterat i att VoltAir fått en ny, för oss tidigare okänd, industriell ägare som kan ta bolaget till nästa nivå. Avantus medlemskap i Oaklins bidrog till att man lyckades identifiera en strategiskt motiverad internationell köpare och transaktionen genomfördes på ett mycket smidigt sätt”, säger Urban Sturk, styrelseordförande hos säljaren Grand Capital.
Kontaktpersoner på Avantus


Photo of Adel Koubaa

ADEL
KOUBAA

Managing Partner

Läs profil

Photo of Lars Gustafsson

LARS
GUSTAFSSON

Senior Associate

Läs profil