Oaklins rådgivare till Lucardi när de finner en ny partner i Mentha Capital

08-Nov-2018

Lucardi och Mentha Capital har kommit överens om förvärvet av en majoritetsandel av smyckes kedjan i detaljhandeln. Oaklins agerade som exklusiv M&A-rådgivare till aktieägarna i Lucardi. Transaktionen stödjer Lucardis planer på att utöka sin online verksamhet och att växa vidare utomlands.

Lucardi grundades 1985 och har vuxit till den största smyckeskedjan i Nederländerna. I över 100 butiker säljs ett brett utbud av guld och silversmycken, klockor och tillbehör för varje budget till överkomliga priser. Passionen och engagemanget hos över 500 anställda garanterar att god service levereras till miljontals kunder varje år. Genom åren har det traditionella butiksnätet kompletterats av en framgångsrik online plattform. Som en etablerad omni-channel i Nederländerna ser Lucardi tydliga möjligheter att expandera utomlands. Den nuvarande ägaren Ayad al Saffar kommer behålla sin position som en viktig aktieägare i Lucardi och kommer att förbli aktiv i sin strategiska rådgivarroll. Al Saffar är också ägare till den framgångsrika svenska detaljhandelskedjan Ur & Penn, fokuserad på det bredare segmentet av klockor och trend smycken.

Mentha Capital är ett oberoende private equity företag som är aktiva i den nedre delen av mellanmarknadssegmentet i Nederländerna och Flandern. Bolaget investerar i etablerade, medelstora och lönsamma bolag med tydliga tillväxtmöjligheter inklusive organisk tillväxt, utbredning på nya marknader eller en buy-and-build-strategi.


SÅ HÄR TYCKER VÅR KUND

"Försäljningen av vår majoritetsandel till Mentha Capital är ett viktigt steg i Lucardis strategi att utöka vår närvaro i Benelux. Oaklins agerade som trygg rådgivare under hela processen och hjälpte oss att finslipa vår proposition, identifiera potentiella måltavlor, driva förhandlingar och avsluta en transaktion med ett av de största medelstora nederländska private equity företagen. Vi uppskattar verkligen deras fantastiska engagemang i denna process, och deras tålamod och rådgivning under hela denna transaktion" säger Ayad Al Saffar, aktieägare, Lucardi.KONTAKTPERSONER PÅ AVANTUS


Photo of Adel Koubaa

ADEL
KOUBAA

Managing Partner

View profile