Oaklins Avantus agerar rådgivare när Sandvik Coromant förvärvar Amerikanska Dura-Mill

18-Dec-2018

Avantus, Oaklins medlemsfirma i Sverige, har tillsammans med Western Reserve Partners, Oaklins medlemsfirma i Cleveland, USA, agerat finansiell rådgivare i samband med att Sandvik Coromant, en affärsenhet inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar Dura-Mill Inc., en familjeägd, USA-baserad tillverkare av högkvalitativa solida hårdmetallpinnfräsar. Förvärvet stärker ytterligare en redan stark position och ett starkt produktsortiment i Nordamerika, primärt inom flygindustrin.

 

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Koncernen har världsledande positioner inom utvalda områden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2017 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 91 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.


SÅ HÄR TYCKER VÅR KUND

”Jag är mycket nöjd över att vi lyckats nå en överenskommelse om att förvära Dura-Mill och göra dem till en del av Sandvik Coromant. Genom sin erfarenhet av gränsöverskridande transaktioner samt finansiella och strategiska kompetens har Oaklins haft en viktig roll genom hela köpprocessen. Vi är mycket nöjda med Oaklins insats och det mervärde vi tillsammans lyckats skapa för Sandvik Coromant”, säger Janni Weber, Head of Business Development and M&A hos Sandvik Coromant.KONTAKTPERSON PÅ AVANTUS


Photo of Adel Koubaa

ADEL
KOUBAA

Managing Partner

Läs profil