SVEA EKONOMI AB förvärvar Payson AB

03-Nov-2016

Avantus har verkat som rådgivare till Svea Ekonomi AB i samband med förvärvet av Payson AB.

Svea Ekonomi är en ledande aktör i Norden som sedan 1981 erbjuder finansiella och administrativa tjänster såsom finansiering, reskontrahantering, betaltjänster för e-handeln och inkasso. Bolaget har kontor i flera länder och samarbetspartners över hela världen.

Payson är ett av Sveriges ledande företag när det gäller enkla och trygga betalningar på internet. Payson lanserades 2004 och har idag över två miljoner konsumentkonton samt över 10 000 e-butiker som erbjuder Paysons tjänster. Payson samarbetar med Visa, Mastercard och internetbanker. Dessutom erbjuder Payson en garantitjänst, som innebär att Payson håller pengarna för ett köp tills både köparen och säljaren är nöjda.

Avantus arbetade tillsammans med Svea Ekonomi i deras delvis förvärvsdrivna tillväxt där förvärvet av Payson kommer möjliggöra fortsatt utveckling av tjänsteerbjudandet i en bransch med starkt förändringstryck.


VAD SÄGER VÅR KUND

"Svea Ekonomi kommer att bli ännu starkare inom e-handelssegmentet och kan utveckla fler betallösningar, som exempelvis mobila betaltjänster”, säger Lennart Ågren, koncernchef för Svea Ekonomi.Kontaktpersoner på Avantus

Photo of Anders Ingler

ANDERS
INGLER

Senior Partner

Läs profil