Svea Ekonomi förvärvar del av Accountor Sverige

08-May-2012

 

Avantus har verkat som rådgivare till Svea Ekonomi AB i samband med förvärvet av den del av Accountor Sverige AB som erbjuder fakturerings- och inkassotjänster.

Svea Ekonomi är en ledande aktör i Norden som sedan 1981 erbjuder finansiella och administrativa tjänster såsom finansiering, reskontrahantering, betaltjänster för e-handeln och inkasso. Bolaget har kontor i flera länder och samarbetspartners över hela världen.

Accountor Group är en ledande aktör inom outsourcing av ekonomitjänster i Norden, Ryssland och Östersjöområdet. Accountor sysselsätter 2 200 personer i åtta länder och betjänar mer än 30 000 organisationer, såväl privata som i offentlig sektor.

Avantus arbetade tillsammans med Svea Ekonomi i den process som ledde till att Svea Ekonomi och Accountor Group har ingick ett samarbete som i ett första steg innebar att Svea Ekonomi förvärvar Accountor Sverige ABs tjänster inom området fakturering och inkasso. Förvärvet positionerar Svea Ekonomi som en helhetsleverantörer inom ekonomi- och finanstjänster för företag.
Kontaktpersoner på Avantus

Photo of Anders Ingler

ANDERS
INGLER

Senior Partner

Läs profil